Prezentare video

Descopera ce poate face BizooJobs pentru tine

Prezentare video

Compania Industriala Grivita Sa

Angajati
101-500
Adresa
Localitatea Rudeni, Str. Rudeni, 79, Oras Chitila, Rudeni, judet Ilfov
Pagina web
www.cigrivita.ro

Descrierea firmei

In anul 1926 au fost infiintate la Bucuresti Atelierele Leonida ca reprezentanta a uzinelor GENERAL MOTORS din SUA, care avea ca obiect de activitate asamblarea de autocamioane.

La acest atelier veneau din SUA, autocamioane - numai cabina pe roti si sasiu, unde se asamblau.

In perioada 1926 – 1948, au fost infintate si sectiile annexe: motoare, lacatuserie, tinichigerie, tamplarie, vopsitorie, electrica etc.

Atelierul functiona cu bune rezultate si executa diverse reparatii, cu profesionisti.
Din 1948, dupa nationalizare, atelierul a devenit uzina, marindu-se si numarul municitorilor, numele firmei devenind: LEONIDA CFR, IRA 17 si ulterior IRA GRIVITA
            Uzina s-a profilat pe reparatii auto, confectii autobuze, fabricatie de piese schimb auto, piese schimb tramvai si boghiuri tramvai, drezine de cale ferata si remorci auto.

             Dupa anul 1990, odata cu trecerea la principiile de baza ale economiei de piata,    la privatizare, s-a revenit la activitatea de baza a fimei si anume fabricatia de autobuze.
Astfel, in anul 1991, urmare a reorganizarii si privatizarii, firma a devenit COMPANIA INDUSTRIALA GRIVITA SA.

Obiectul de activitate al societatii definit prin statut si contract de societate, a fost completat pe parcurs cu activitati suplimentare din necesitatea adaptarii permanente la cerintele pietei.
Obiectul de activitate al societatii consta in principal in:
- fabricarea de autobuze si autovehicule transport special;
- reparatii si recarosari de autovehicule;
- modernizarea si reabilitarea drezinelor de interventie la calea ferata;
- fabricarea de piese schimb auto;
- service auto;
- comercializarea produselor petroliere.
In prezent, autobuzele produse de C.I.GRIVITA SA acopera toata gama de produse din acest domeniu: de tip urban, interurban si turistic de 7, 9 si 12 m lungime, autobuze executate pe autosasiuri ale unor firme de prestigiu, ca: Mercedes Benz si Scania, iar caroseria se executa pe structura de aluminium, in colaborare cu producatorul de caroserii Hess Elvetia.

De aceste tipuri de autobuze, beneficiaza acum : Primaria Municipiului Tulcea, Primaria Piatra Neamt, Primaria Cluj Napoca, STP Bacau, Mega Travel Piatra Neamt SC AVICOLA Slobozia, Jandarmeria Romana, Nuclearelectrica Cernavoda, Primaria Tg.Jiu, Primaria Municipiului Arad, Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Pe langa fabricatia de autobuze, C.I.Grivita SA este principalul producator de autospeciale, destinate transporturilor si misiunilor speciale, si anume:
- autospecializate transport detinuti, autospecializate transport jandarmi, autospecializate transport persoane pe drumuri accidentate (forestier, cariera, santier).

Pentru realizarea produselor mentionate mai sus, C.I.Grivita SA este dotata cu:
- linii tehnologice, ateliere specializate, utilaje si standuri specifice fabricarii autovehiculelor, toate fiind agreate de RAR.
Produsele executate de C.I.Grivita SA, indeplinesc standardul ISO -9001 in domeniul calitatii.

COMPANIA INDUSTRIALA GRIVITA SA Bucuresti
isi exprima disponibilitatea spre o relatie cat mai flexibila cu toti potentialii clienti, din dorinta de a putea satisface toate solicitarile acestora.

Axello