Sfaturi in cariera—Fie ca esti interesat de evolutia carierei tale sau vrei un job nou, avem sfaturile potrivite pentru tine
 

Secretul unei strângeri de mâna perfecte

În cartile despre eticheta se spune ca : O strângere de mâna ferma lasa o buna impresie atât pentru femei, cât si pentru barbati. Un studiu al BizooJobs.ro arata ca exista o relatie considerabila între strângerea de mâna ferma (putere, vigoare, durata, contact vizual si apucarea completa) si o prima impresie favorabila.

Strângerile de mâna sunt singurul contact fizic consistent cu lumea afacerilor. Ele au loc la început, deci dau tonul întregii relatii. Oamenii te judeca imediat dupa strângerea de mâna.

Iata ce spun expertii despre strângerile de mâna perfecte.

Miscati si scuturati

Strângerea de mâna se face în orice locatie publica de afaceri – interviuri, întâlniri, gesturi de multumire. Ea trebuie sa fie ferma, cu o energie care arata sinceritate, forta si profesionalism. Strângerea de mâna perfecta este aceea care transmite o atitudine prietenoasa si binevoitoare. În general, persoana care întinde mâna prima detine “puterea” în locul respectiv”.

Atingerea palmelor

Întindeti bratul cu palma dreapta si cu degetul mare ridicat. Palmele trebuie sa fie paralele – prindeti mâna celeilalte persoane pâna palmele se ating. Strângeti doar de doua ori.

Apucarea

Strângerile de mâna slabe, fara vlaga arata timiditate, pasivitate sau intimidare. Strângerile de mâna de tip “peste alunecos” sau “atingere slaba” transmit un sentiment de distanta si o atitudine “nu ma atinge”. Nu este prea prietenos si nimeni nu este scutit de aceasta regula, nici macar femeile.

Purtati-va cu manusi

Când strângeti mâna unei persoane mai în vârsta , nu presati prea mult – puteti cauza durere. Nu strângeti bratul repede si tare, deoarece îl puteti rani. Multi au alergii, piele sensibila sau oase fragile din cauza problemelor de sanatate.

Când se merge mâna în mâna

Când felicitati pe cineva, e recomandabil strângerea de mâna dubla. Adica apucati mâna celuilalt cu amândoua palmele tip “manusa “ sau “sandwich” aratând mândrie, caldura si devotament. Acest lucru poate domina sau ameninta unii oameni, “deci se foloseste când cunoasteti bine persoana”.

Fiti dreptaci

În mediul de afaceri actual, atât femeile, cât si barbatii îsi strâng mâinile.Ideea ca un barbat sa astepte ca femeia sa întinda mâna prima este demodata, iar femeia trebuie sa întinda mâna.Dar barbatii? Pastrati strânsoarea “Sunt mai puternic decât tine” pentru situatiile neoficiale cu prietenii si competitorii”. ”A strânge mâna unui barbat mai tare decât este normal nu arata dominare si poate genera conflicte pe durata asocierii.”

Ultimele joburi postate inapoi inainte

Vezi mai multe joburi

Povesti de succes

"Sa fii disperata ca nu iti gasesti un loc de munca, asta chiar a fost un cosmar devenit realitate..." Citeste mai mult

Prezentare video

Descopera ce poate face BizooJobs pentru tine

Prezentare video

Axello