Sfaturi in cariera—Fie ca esti interesat de evolutia carierei tale sau vrei un job nou, avem sfaturile potrivite pentru tine
 

Cinci lucruri care trebuie stiute despre cautarea unei slujbe

Promotia acestui an are în fata un viitor profesional promitator si sporuri salariale. 70% din angajatori declara ca vor recruta proaspeti absolventi anul acesta, pâna la 62 % in anul viitor, conform studiului “Angajari in randul proaspetilor absolventi” facut de BizooJobs.ro . Plus ca aproape unul din cinci angajatori vor sa angajeze mai multi tineri absolventi decât anul trecut si unul din patru vor creste salariile initiale.

Absolventii vor fi mai bine platiti anul acesta. 27 % din angajatori anticipeaza salarii majorate pentru tinerii absolventi si numai 5 % le vor scadea.


Noii absolventi nu trebuie sa astepte prea mult. 36 % din angajatori spun ca vor angaja mai ales tineri absolventi în al doilea trimestru. 31 % vor face angajari în al treilea trimestru.


Având oportunitati promitatoare, salarii favorabile si mult timp liber, absolventii au toate motivele sa caute slujbe. Retineti cele cinci lucruri importante pe care le cauta angajatorii la un candidat:

1. Experienta în domeniu

23 % din angajatori spun ca cel mai important este ca aspirantul sa coreleze experienta sa cu slujba vizata. Din pacate, tinerii candidati subestimeaza experienta obtinuta prin stagii, slujbe cu jumatate de norma si activitati extracurriculare, dar 63 % din angajatori sustin ca iau în considerare activitatile voluntare.

2. Potrivirea în cultura companiei

Doar pentru ca dati bine pe hârtie, nu înseamna ca sunteti potrivit pentru slujba. 21 % din patroni vor sa descopere la candidat capacitatea de a se integra în echipa si în companie. Daca va uitati lung când sunteti întrebat de ce va considerati potrivit pentru slujba , nu va va ajuta deloc. Fiti naturali, dar aveti grija sa nu jigniti, sa nu întrerupeti sau sa nu enervati intervievatorul.Acest aspect poate reiesi si din mica discutie de la începutul interviului sau întrebari irelevante precum “ Ce carte ai citit ultima oara?”

3. Studiile

90 % din agajatori pun accentul pe studii: scolile absolvite, specializarea si diploma obtinuta. Mentionati si cursurile facute si proiectele realizate daca au legatura cu slujba. Media este riscanta. Este bine sa o omiteti daca nu este peste 8,0 si precizati daca este media generala sau la specialitate.

4. Entuziasmul

Pasiunea pentru slujba este principala caracteristica pe care o cauta 19 % din angajatori. Angajatii pasionati de slujba vor fi muncitori productivi. Raspunsul la “De ce vrei sa lucrezi aici?” trebuie concentrat pe atuurile companiei si provocarea slujbei. O atitudine indiferenta fata de slujba va genera acelasi lucru din partea angajatorului.

5. Pregatirea

8 % din angajatori sustin ca ideile si întrebarile dvs. înseamna foarte mult. Discutati despre cum pot contribui calificarile dvs. la succesul companiei. Puneti-va în aceasta pozitie si explicati cum veti lucra si cum veti îmbunatati activitatea.

Ultimele joburi postate inapoi inainte

Vezi mai multe joburi

Povesti de succes

"Sa fii disperata ca nu iti gasesti un loc de munca, asta chiar a fost un cosmar devenit realitate..." Citeste mai mult

Prezentare video

Descopera ce poate face BizooJobs pentru tine

Prezentare video

Axello