Sfaturi in cariera—Fie ca esti interesat de evolutia carierei tale sau vrei un job nou, avem sfaturile potrivite pentru tine
 

Sapte lucruri care se spun unui intervievator

Daca cititi cartile despre interviuri de angajare, veti vedea liste de întrebari si raspunsuri de memorat. Interviul nu este un interogatoriu, ci o conversatie.Pentru aceasta aveti nevoie de o multime de povestioare despre viata personala si profesionala.

În timpul interviului, trebuie sa lasati nervii acasa. Cea mai buna pregatire este sa fii tu însuti. Cea mai buna cale de a fi tu însuti este de a-ti spune propria poveste.

Acest lucru este excelent pentru interviul bazat pe competenta care se foloseste în prezent. Într-un interviu traditional , veti fi întrebat despre aptitudinile si cunostintele necesare postului. Un interviu bazat pe competenta merge mai departe, catre caracter si atribute personale care pot determina daca va integrati în cultura companiei. Se numesc “competente comportamentale”.

Un interviu bazat pe competenta se concentreaza jumatate pe aptitudinile profesionale, jumatate pe competentele comportamentale.Se vor cauta exemple despre cum v-ati comportat în anumite situatii din trecut.

-Sunteti o achizitie sau o pierdere? Cu alte cuvinte , veti face bani sau veti economisi bani pentru companie?
-Sunteti un bun coechipier? Va veti integra în ierarhia companiei sau mai mult veti încurca? Puteti accepta si da ordine?
-Va veti integra în cultura companiei? Nu se cauta primadone.

Cea mai buna cale de a arata aceste trasaturi este sa luati initiativa si sa pregatiti mai multe povestioare personale de aproximativ 30 -90 min fiecare.Puteti începe prin a elabora povestile pe aceste teme:

1.Când ati facut sau economisit bani pentru compania dvs.
2.O criza din viata sau la slujba dvs. si cum ati reactionat.
3.Când ati facut parte dintr-o echipa si cum ati contribuit.
4.Când a trebuit sa depasiti stresul în cariera.
5.Când ati condus sau ati oferit orientare cu succes .
6.Un esec la slujba si cum l-ati depasit.
7.Evenimente din cariera care v-au determinat sa va reorientati si cum v-a ajutat acest lucru.

Vreau sa subliniez ca un interviu nu este un interogatoriu. Este o conversatie între doi egali. Când realizati acest lucru, va veti apropia mult de telul dvs. de a obtine slujba, deoarece...Conversatia este cea care câstiga un interviu si care obtine slujba.Pentru a avea o conversatie, pregatiti-va povestea.

Ultimele joburi postate inapoi inainte

Vezi mai multe joburi

Povesti de succes

"Sa fii disperata ca nu iti gasesti un loc de munca, asta chiar a fost un cosmar devenit realitate..." Citeste mai mult

Prezentare video

Descopera ce poate face BizooJobs pentru tine

Prezentare video

Axello