Sfaturi in cariera—Fie ca esti interesat de evolutia carierei tale sau vrei un job nou, avem sfaturile potrivite pentru tine
 

Cel mai ciudat comportament la un interviu

Înaintea unui interviu important, un candidat istet îsi alege cu atentie vestimentatia, cerceteaza despre companie si pregateste raspunsuri clare la posibilele întrebari.

Dar nu toti candidatii sunt isteti. BizooJobs.ro a facut un studiu recent printre mai mult de 850 de directori angajatori, aproape 70% au spus ca au asistat la comportamente bizare din partea candidatului.
Iata câteva moduri uimitor de bizare prin care oamenii îsi rateaza sansa de a obtine o slujba.

Ratarea momentului

Nu puteti obtine o slujba daca nu mergeti la interviu. Mai multi patroni au spus ca unii candidati nu se prezinta deloc la interviu, dar acest lucru nu se compara nici pe departe cu modurile în care candidatii pleaca înainte de final.


Multi candidati plictisiti se uita mereu la ceas, iar unul din candidati l-a rugat pe intervievator sa se grabeasca ca el sa poata prinda autobuzul. Altul a plecat în graba când a auzit de testarea anti-drog. Dar cea mai ciudata relatare a unui patron a fost “Un candidat a spus ca firma are o aura neagra si a plecat”.

Aspectul neprofesionist

Prima impresie poate ajuta sau dezavantaja candidatul – dar se pare ca unii candidati nu înteleg ideea de “tinuta corespunzatoare”. Multi se duc la interviu în tricou si blue jeans, dar se poate chiar mai rau de atât. Cineva s-a prezentat aratându-si pieptul paros, medalionul, era dat cu parfum puternic si mesteca guma. Ba mai rau, un candidat a venit în halat si papuci , iar altul în slip, papuci si tricou !


Nu uitati însa: chiar oamenii îmbracati impecabil pot arata neprofesionist. A cânta imnul national, a încerca sa vinzi intervievatorului o masina, a face yoga sau a-l imita pe Ben Stiller în timpul interviului sunt câteva moduri de a demonstra aceasta.

Emotiile în exces

Emotiile sunt normale - chiar benefice – la un interviu, dar angajatorii au observat candidati care devin extrem de emotionati. Chicotesc, se bâlbâie si uita pentru ce slujba au venit- dar aceasta nu-i nimic. Altii au facut în pantaloni, iar un candidat a vomat pe pantofii intervievatorului.

Prea îndraznet sau nu destul de sincer

Desigur ca doriti slujba pentru cei 30% reducere pentru angajat. Dar nu chiar la interviu, nu-i asa?
Unii au facut acest lucru- chiar mai rau. Un candidat a uimit prin întrebarea daca va pierde sansa de a obtine slujba pentru ca îsi bate sotia. Alt aspirant a marturisit ca vrea sa se retraga peste doua luni.

Angajatorii spun ca cei intervievati nu prea sunt sinceri. Un aspirant a spus ca este înrolat în armata, iar Traian Basescu a fost ultimul sau sef. Altcineva a recunoscut ca nu a facut chiar tot ce scrie în CV – dar l-a asigurat pe angajator ca nu conteaza.

Lacomia

A întreba la primul interviu despre beneficiile angajatului este interzis. Cu toate acestea, multi au întrebat despre salariu, zile libere, vacante – chiar marire de salariu înainte de a primi oferta. Altii, mai îndrazneti, s-au plâns de programul de lucru, iar unul a întrebat “Când voi ajunge în locul dvs.?”

Disperarea

Desigur ca va doriti slujba, dar este mai eficient sa-l uimiti pe angajator cu calificarile si aptitudinile dvs. decât sa încercati sa-l mituiti. Unii candidati au recurs la tot felul de masuri disperate. Au oferit cadouri, bani sau chiar sex în schimbul slujbei, iar unul s-a oferit sa lustruiasca pantofii angajatorului.

Ultimele joburi postate inapoi inainte

Vezi mai multe joburi

Povesti de succes

"Sa fii disperata ca nu iti gasesti un loc de munca, asta chiar a fost un cosmar devenit realitate..." Citeste mai mult

Prezentare video

Descopera ce poate face BizooJobs pentru tine

Prezentare video

Axello