Sfaturi in cariera—Fie ca esti interesat de evolutia carierei tale sau vrei un job nou, avem sfaturile potrivite pentru tine
 

Nici un multumesc poate însemna nici o slujba

Este cel mai simplu lucru pe care îl puteti face. Mama dvs. v-a învatat sa îl spuneti mereu. Multumind - sau nu- puteti schimba atitudinea si perceptia unei persoane despre dvs. Cine ar zice ca un cuvânt poate fi atât de puternic?

O scrisoare de multumire dupa interviu nu arata doar bune maniere, ci poate influenta sansele la slujba. Aproape 15 % din angajatori spun ca nu angajeaza persoane care nu trimit scrisori de multumire dupa interviu. 32% spun ca , desi ramân în cursa , persoanele respective vor fi mai putin apreciate, conform sondajului “Cum sa intri pe usa din fata” facut de BizooJobs.ro

Desi majoritatea angajatorilor asteapta o scrisoare de multumire, preferintele asupra formei difera. Unul din patru directori prefera doar forma de e-mail; 19 % doresc ca e-mail-ul sa fie urmat de hârtia propriu-zisa, 21 % vor numai scrisoare printata si doar 23 % prefera un bilet scris de mâna.

Indiferent de forma pe care o alegeti, este vital sa va grabiti cu scrisoarea de multumire. 26 % din directori doresc sa primeasca scrisoarea la doua zile dupa interviu, iar 36 % la trei-cinci zile. Daca trimiteti scrisoarea repede , veti dovedi entuziasmul pentru slujba si veti fi în atentia inervievatorului.

Iata niste sfaturi pentru o scrisoare de multumire cât mai buna.

Nu depasiti trei alineate.

În primul alineat, multumiti pentru oportunitate. În al doilea, reamintiti directorului de angajari despre calificarile dvs. În al treilea alineat, reafirmati-va interesul pentru post.

Completati spatiile goale

Biletele de multumire reprezinta o modalitate grozava de a adauga informatii cheie pe care le-ati uitat la interviu, de a clarifica unele probleme si de a elimina rezervele manifestate de intervievator.

Verificati cu atentie

Verificati înca o data sa nu existe sabloane sau erori gramaticale. Nu va bazati numai pe auto-corectare.

Fiti clar

Nu trimiteti corespondenta generala. Adaptati scrisoarea la slujba respectiva si la relatia pe care ati stabilit-o cu directorul de angajari.

Ultimele joburi postate inapoi inainte

Vezi mai multe joburi

Povesti de succes

"Sa fii disperata ca nu iti gasesti un loc de munca, asta chiar a fost un cosmar devenit realitate..." Citeste mai mult

Prezentare video

Descopera ce poate face BizooJobs pentru tine

Prezentare video

Axello